stillas_400x266

Ergonomiportalen - en guide til bedre ergonomi i blant annet bygg- og anleggsbransjen

Ergonomiportalen er bygg og anleggsbransjen samt Energibransjens eget nettsted for ergonomi og arbeidsmiljø. Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) og Fellesforbundet er eiere av Ergonomiportalen, og har med støtte fra Fondet for Regionale Verneombud utviklet materialet. Målsettingen er at virksomheter innen bygg og anlegg skal benytte materialet i sitt forebyggende HMS arbeid for å redusere belastningsplager og skader.

Klikk her for å gå til Ergonomiportalen...

Byggesystemer er godkjent leverandør i StartBANK

SB_LOG_web.gif

StartBANK er et felles leverandørregister som brukes av innkjøpere innenfor bygg og anlegg, forvaltning, forsikring og fast eiendom i Norge, til støtte for seriøse leverandører og med oppdatert og kontrollert leverandørinformasjon. Byggesystemer er godkjent leverandør i StartBANK.

Les mer...
datablad_bilde[2]_200x171

Søk i sikkerhetsdatablad

Hvis trenger å finne et sikkerhetsdatablad kan du søke i databasen nedenfor. EcoOnline/ Eco Center er en stor database som inneholder flere tusen sikkerhetsdatablad, verneblad med mer.

Klikk her for å søke i databasen...
tilhengerkalkulator_200x171

Tilhengerkalkulator

Ved å taste inn registreringsnummer på bil og henger vil du få nødvendig informasjon tilpasset hengeren du skal kjøre med din bil.

Les mer hos Statens Vegvesen...

Bruk av personløfter

arbeidstilsynet.jpgPersonløftere (lifter) er utformet for å gi en trygg arbeidsplattform for midlertidig arbeid i høyden. Det er arbeidsgiver som har ansvar for å sikre at selve personløfteren, grunnen der personløfteren skal brukes og måten den blir brukt på, er sikker og egnet til det arbeidet som skal gjøres. Arbeidsgiver kan delegere arbeidet til en kompetent person eller virksomhet, men kan ikke delegere ansvaret.

Les om bruk av personløftere hos Arbeidstilsynet...

Arbeid i høyden

arbeidstilsynet.jpgFall er en av de vanligste årsakene til skader og dødsfall på arbeidsplasser. Derfor er det viktig at arbeidsgiver kartlegger farer og vurderer risikoen slik at arbeidet foregår på en sikker måte.

Les om arbeid i høyden hos Arbeidstilsynet...

HMS-kort i bygg og anlegg

arbeidstilsynet.jpgAlle virksomheter som utfører arbeid på bygge- og anleggsplasser, både norske og utenlandske, er pålagt å utstyre sine arbeidstakere med HMS-kort.

Les om HMS kort hos Arbeidstilsynet...

HMS i bygg og anlegg

arbeidstilsynet.jpgFor å sikre et trygt og godt arbeidsmiljø på bygge- eller anleggsplassen er det viktig med forebyggende tiltak og at alle aktører tar ansvar.

Les om HMS i bygg og anlegg hos Arbeidstilsynet...